Garnalenpasteitjes

Garnalenpasteitjes

Reinoud Koeman is garnalenvisser voor zijn plezier. Iedereen mag dat doen, om zelf de lekkerste verse garnalen te bereiden.
Bereidingstijd: 3,5 uur

Dit heb je nodig

  • 275 g bloem
  • 80 g koude boter, in blokjes
  • snufje zout
  • 2 eidooiers
  • 3 el koud water
  • 300 g gepelde Hollandse garnalen
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • beetje vers geraspte nootmuskaat
  • 3 el ongeklopte slagroom
  • snufje zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 4 kleine klontjes boter
  • 1 losgeklopt ei, om te bestrijken

Zo ga je te werk

  1. Meng voor het pasteideeg de bloem, boter, snufje zout, eidooiers en koud water door elkaar en kneed tot een bal.
  2. Verpak het deeg in huishoudfolie en het laat één tot twee uur rusten in de koelkast.
  3. Meng de garnalen met de fijngehakte peterselie en geraspte nootmuskaat naar smaak, de slagroom en een snuf zout en peper. Roer het goed door.
  4. Rol het pasteideeg uit tot een dikte van maximaal ½ centimeter.
  5. Verdeel het deeg in twee delen: een deel voor in de vormpjes en een deel voor de deksels.
  6. Bestrijk vier pasteivormpjes met een laagje olijfolie en druk een laagje deeg in de vormpjes.
  7. Vul de vormpjes met het garnalenmengsel.
  8. Plaats bovenop de garnalen een klein klontje boter voor de smeuïgheid.
  9. Dek de pasteivormpjes af met de rest van het pasteideeg, prik met een vork een aantal diepe gaatjes en bestrijk het deksel met een beetje geklopt ei.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pasteien in dertig tot veertig minuten goudbruin.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.