Kwarkbrood

Kwarkbrood

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.
Bereidingstijd: 1 uur en 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 100 g rozijnen
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g volle kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ tl zout
  • cakeblik
  • bakpapier

Zo ga je te werk:

  1. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
  2. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van jouw mixer.
  3. Laat het deeg een kwartier rusten.
  4. Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  6. Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
  7. Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan.
  8. Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
  9. Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Serveer met (zelfgemaakte) jam en roomboter.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.