Chocolade pindakoekjes

Chocolade pindakoekjes

Een koekjesrecept van Martha Stewart.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig

  • 300 g havervlokken
  • 100 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 225 g zachte boter
  • 100 gr pindakaas
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g pinda’s
  • 150 g chocoladestukjes

Zo ga je te werk

  1. Meng de havervlokken, bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Meng in de kom van een vrijstaande keukenmixer lichtbruine suiker, gewone suiker, zachte boter en pindakaas.
  3. Klop deze ingrediënten met een garde tot ze mooi bleek en luchtig zijn, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  4. Meng er daarna 2 eieren en 1 tl vanille-extract door.
  5. Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg de havervlokken toe tot ze net gemengd zijn.
  6. Voeg als laatste nog de pinda’s en de chocoladestukjes toe.
  7. Maak van dit deeg balletjes (volgens Martha Stewart ongeveer 72 stuks) en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zullen wat uitlopen.
  9. Bak de koekjes in zo’n 15 minuten gaar (als je de koekjes wat groter maakt, dan ook iets langer in de oven laten) in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  10. Laat de koekjes vijf minuten rusten op de bakplaten en laat ze daarna volledig afkoelen op een koekjesrooster.
  11. De koekjes zijn vers erg lekker, maar kunnen ook prima ingevroren worden voor later.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.