Veelzijdige courgettemuffins
Menig beginnend moestuinier vergist zich er flink in: de immense opbrengst van één enkele courgetteplant. Met dit recept voor courgettemuffins sla je een gaatje in de oogst!
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig voor:
Voor 12 muffins:
- 250 g courgettes
- 2 eieren
- 125 ml zonnebloemolie
- 150 g suiker
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 60 g gedroogde cranberry’s
- bakblik voor 12 muffins
Zo ga je te werk:
- Veeg de courgettes schoon en rasp ze met een grove rasp.
- Doe de eieren, de olie en de suiker in een kom en klop dit mengsel romig.
- Zeef de bloem, de baksoda en het bakpoeder in de kom en blijf kloppen tot alles goed vermengd is.
- Voeg als laatste de courgetterasp en de gedroogde cranberry’s toe. Doe het beslag in het bakblik en bak de muffins op 175 graden in zo’n 25 à 30 minuten gaar.
Hou je van zoet? Dan kun je de muffins nog versieren met een roomkaasglazuur. Meng daarvoor 200 gram verse roomkaas met 100 gram gezeefde poedersuiker tot een egaal geheel. Roer er het sap van 1 limoen door en meng nogmaals goed.
Blauwebessenmuffins
Op zoek naar meer muffinrecepten? Maak ook eens deze met blauwe bessen.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.