Bananencake

Bananencake

Hier vind je het recept voor bananencake. De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake. Naast dat de cake er lekker smeuïg van wordt, zorgt de banaan ook voor een frisse fruitige smaak. Verwen jezelf met dit makkelijk te maken baksel. Lekker voor bij een kopje koffie of thee.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Bananencake ingrediënten

De volgende ingrediënten heb je nodig voor het bananencake recept:

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • een snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 150 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 3 rijpe bananen

Zo ga je te werk voor deze bananencake:

De volgende stappen volg je voor een lekkere bananencake:

  1. Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt.
  2. Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door.
  3. Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel.
  4. Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork.
  5. Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door.
  6. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar.
  7. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Tip: ook erg lekker met een handjevol grof gehakte walnoten door het beslag.

Tip: ontdek ook de recepten voor onze 13 lekkerste appeltaarten


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.