Champagne-tiramisu met frambozen

Champagne-tiramisu met frambozen

Een lekkere en feestelijke variant op tiramisu, met frambozen.
Bereidingstijd: 3,5 uur

Dit heb je nodig

  • 12 bitterkoekjes
  • 60 ml koude, sterke koffie
  • 80 ml champagne
  • 3 eidooiers
  • 50 g bruine suiker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g frambozen
  • wat cacaopoeder
  • enkele blaadjes stevia ter garnering

Zo ga je te werk

  1. Maal de bitterkoekjes fijn in een keukenmachine (of sla erop met een deegroller).
  2. Doe de koekkruimels in een kom en giet er de koffie en 30 milliliter champagne bij. Klop in een andere kom de eidooiers los met de suiker.
  3. Roer er de mascarpone door en 20 milliliter van de champagne.
  4. Giet de rest van de champagne over de frambozen.
  5. Verdeel de helft van de bitterkoekjeskruimels over vier mooie glazen en verdeel daar weer de helft van de frambozen over.
  6. Bedek alles nu met een laagje mascarpone (houd de helft over).
  7. Herhaal dit proces met een laagje koekkruimels, een laagje frambozen en de rest van de mascarpone.
  8. Zet deze tiramisu minimaal drie uur in de koelkast.
  9. Garneer vlak voor het serveren met wat cacaopoeder en enkele blaadjes stevia.

Tip: In dit recept zijn rauwe eidooiers gebruikt. Het gerecht is dus niet geschikt voor ouderen, zwangeren of mensen met een slechte gezondheid. Je kunt de dooiers vervangen door 60 milliliter lobbig geklopte slagroom.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.