Minestronesoep

Minestronesoep

Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 blikjes (à 400 g) gepelde tomaten
  • 400 ml water
  • 75 g sugar snaps of peultjes
  • 100 g penne rigate
  • wat zout en peper
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1 klein ei
  • 1 beschuit

Zo ga je te werk

  1. Maak de groentes, de ui en de knoflook schoon en snijd ze (zo nodig) in grove stukken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een flinke pan en bak ui en knoflook enkele minuten aan.
  3. Voeg de courgette, de paprika en de bleekselderij toe en roerbak deze op een matig vuur vijf minuten.
  4. Giet de gepelde tomaten en het water in de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. Prak met een houten pollepel de tomaten fijner.
  6. Meng het gehakt met het eitje en het verkruimelde beschuit.
  7. Draai er kleine balletjes van en leg ze in de soep (vanaf nu voorzichtig zijn met roeren, anders vallen de balletjes uit elkaar).
  8. Als de soep kookt, draai je het vuur weer wat lager.
  9. Voeg de peultjes toe en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.
  10. Voeg dan de pasta toe en laat deze in zo’n 15 minuten gaar worden.
  11. Breng goed op smaak met zout en peper en balsamicoazijn en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

De soep is heet lekker, maar ook lauwwarm zeer smakelijk.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.