Makkelijke kippensoep

Makkelijke kippensoep

Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof gesneden soepgroente in plaats van de hier genoemde groente.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 2 flinke kippenbouten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 g soeppasta (bijv. schelpjes)

Zo ga je te werk

  1. Doe de kippenpoten in een pan met ruim water en breng ze aan de kook.
  2. Maak de groentes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Voeg ze toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en de fijngesneden bladselderij.
  4. Laat het geheel zo’n 30 minuten zachtjes koken, langer op een laag vuurtje mag ook.
  5. Haal de kippenbouten uit de soep, laat ze wat afkoelen en haal het vlees van de botten.
  6. Doe de stukjes kippenvlees terug in de pan en voeg ook de soeppasta toe.
  7. Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is.
  8. Serveer deze soep met (stok)brood en kruidenboter voor een volledige maaltijd.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.