Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Alles in een ovenschotel
Alles in een ovenschotel
Makkelijker dan dit kan het niet: alle ingrediënten in een schaal, in de oven plaatsen en even later kun je aan tafel.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig voor de ovenschotel:
- 500 g kleine aardappels
- 300 g trostomaten
- 4 saucijzen
- ½ stronk broccoli
- 5 tenen knoflook
- wat zout en peper 1 scheut olijfolie
Zo maak je de ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de aardappeltjes schoon en snijd ze doormidden.
- Maak ook de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes.
- Leg alle ingrediënten in een ruime ovenschaal, giet er wat olijfolie over en hussel alles door elkaar.
- Bak de ovenschotel in ongeveer drie kwartier gaar op 200 graden.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.