Tip voor het weekend: Hollandse zomertapas

Tip voor het weekend: Hollandse zomertapas

Op warme, lome zomeravonden als deze heb je vast geen zin om uitgebreid te koken. Bereid dan de Hollandse zomertapas uit Landleven. Heerlijke hapjes om, onder het genot van een koel glas, van de eindeloze zomeravond te genieten.

Bijvoorbeeld deze zomertapas op een plankje. Neem een flinke snijplank en leg daarop bijvoorbeeld:

  • vlokken warm gerookte zalm, geserveerd met verse dille en enkele blaadjes rucola
  • Een paar plakjes lekkere vleeswaren, bijvoorbeeld gerookte beenham.
  • Drie rondjes zachte, Hollandse geitenkaas, elk verpakt in twee laagjes filodeeg. Even bruin laten worden in de oven, 25 minuten op 175 graden. Garneer met wat straaltjes honing.
  • Gegrilde groene asperges: schoonmaken, in een ovenschaal, besprenkelen met olijfolie, zout en peper, dan dertig minuten op 175 graden.
  • Pittige blokjes Nederlandse kaas, bijvoorbeeld oude kaas uit de IJsselvallei.
  • Gegrilde paprika en courgette: schoonmaken en in de gewenste plakjes snijden. Besprenkelen met olijfolie, zout en peper, dan dertig minuten op 175 graden.

Zelf gebakken focaccia dippen in komkommer-yoghurtdip.

Brood erbij

Ook lekker hierbij: belegde stokbroodjes. Of bak zelf focaccia en serveer deze met komkommer-yoghurtdip. Eet smakelijk!

naar recept