Pompoencake zoete smaakexplosie

Pompoencake zoete smaakexplosie

Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten mee op: van zoet naar hartig en van voor- tot hoofd- en zelfs nagerecht. Deze cake is een zoete smaakexplosie.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 250 g pompoenvruchtvlees
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 125 g gemalen walnoten
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de pompoen en rasp het vruchtvlees fijn.
  3. Knijp zo veel mogelijk vocht uit het vruchtvlees.
  4. Mix de suiker met de eieren tot een schuimig geheel.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het een homogeen mengsel is.
  6. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake ongeveer een uur op 180 graden.
  7. Bestrooi de cake voor je hem serveert met wat poedersuiker voor een mooi effect.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.