Zwartebessenlimonade

Zwartebessenlimonade

Verwerk wat je over hebt van de zwartebessenoogst deze zomer tot een heerlijk limonade waar het hele gezin van zal genieten. Proost!

Dit heb je nodig

  • 2 kg zwarte bessen
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 1 kg suiker

Zo ga je te werk

  1. Maak sap door de bessen te stomen in een sappan of ze door een roerzeef (gemaakt van nylon) te draaien. Een andere mogelijkheid: zet de bessen op in een pan met een bodempje water. Laat er de kook over gaan en laat de vruchten een nacht uitlekken door een theedoek.
  2. Voeg aan het sap de citroensap en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Meng deze siroop met water voor limonade (verhouding 1 deel siroop, 3 delen water) of met witte wijn voor aperitief (1 deel siroop, 3 delen wijn). Bewaar de siroop in de koelkast of in de vriezer.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.