Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit frisse recept geeft je nieuwe inspiratie om de oogst te verwerken.
Bereidingstijd: 1 uur

Zo ga je te werk

  • 100 g bloem
  • 40 g havervlokken
  • 100 g koude boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 8 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 stelen rabarber, gewassen en in stukjes van 1 cm gesneden
  • 2 el geschaafde amandelen

Zo ga je te werk

  1. Maak het deeg voor de kruimellaag door de bloem te mengen met de havervlokken, de boter en het bakpoeder.
  2. Wrijf er met je vingers een kruimelig deeg van, niet te fijn.
  3. Roer er vijf eetlepels suiker door en het zakje vanillesuiker.
  4. Zet dit mengsel in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal en strooi er de resterende drie eetlepels suiker over.
  7. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over de rabarber.
  8. Strooi er als laatste de amandelschilfertjes over.
  9. Bak de crumble in ongeveer 35 minuten gaar.
  10. Serveer met lobbig geklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Deze lekkernij is zowel warm als lauw erg lekker. Lekker fris: meng eens een fijngesneden appel door de rabarber.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.