Kip-citroenstoofpotje

Kip-citroenstoofpotje

Een fris stoofpotje met kip, citroen en appel.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kippenbouten
  • 4 el zonnebloemolie
  • naar smaak zout en peper
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 el maizena
  • 2 el honing
  • 1 potje cranberry- of vossenbessenjam

Zo ga je te werk:

  1. Braad de kippenbouten aan in de zonnebloemolie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Snijd de appels en de citroen in 8 partjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze fijn.
  4. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en kook het geheel in zo’n 7 uur gaar.
  5. Serveer met rijst of couscous gemengd met verse kruiden.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.