Kastanje soep met stukjes kastanje

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Dit heb je nodig:

  • 500 g tamme kastanjes
  • 2 grote aardappels
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 1 dl slagroom
  • een scheutje sherry
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 100 g spekjes (uitgebakken)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten.
  2. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
  3. Maak de aardappelen, de wortel en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groentes vijf minuten aan.
  5. Voeg nu de warme bouillon en de kastanjes toe.
  6. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer.
  7. Roer er de slagroom en eventueel een scheutje sherry door.
  8. Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep met uitgebakken spekjes.

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.