Omelet met toppen van tuinbonen

Omelet met toppen van tuinbonen

Een zomerse omelet met de toppen van tuinbonen.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 vergiet vol tuinboontoppen (toppen van de plant)
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • naar smaak zout en peper
  • klontje boter

Zo ga je te werk:

  1. Was de toppen van de tuinbonen en laat ze goed uitlekken.
  2. Kluts de eieren met de melk in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Doe het klontje boter in de pan en laat het smelten.
  4. Zet daarna het vuur hoog en voeg de tuinboontoppen toe.
  5. Laat ze even slinken en giet het eimengsel erover.
  6. Zet het vuur zachter, bedek de pan met een deksel en bak de omelet tot die gestold is.
  7. U kunt de omelet koud of warm serveren.
  8. Lekker op grof bruinbrood met wat chutney.

Tip 1: Bak wat bonenkruid mee.
Tip 2: In plaats van tuinboontoppen kun je ook spinazie of snijbiet gebruiken.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.