Klumpkescompote

Klumpkescompote

Gronsvelder Klumpke is een appelras uit Limburg. Deze appel is heerlijk in dit compôterecept.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 800 g Gronsvelder Klumpkes of andere appels
  • 150 ml water
  • 3 blaadjes verse laurier
  • 4 el rietsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de Gronsvelder Klumpkes in kwarten.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  3. Breng de appel met het water en de laurier aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de appels met het deksel op de pan tien minuten; roer af en toe met een houten lepel.
  5. Breng de appelcompote op smaak met de rietsuiker.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.