Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Fiens makkelijke zalmquiche
Fiens makkelijke zalmquiche
Een gemakkelijk maar lekker recept met zalm uit de oven.
Personen: 8
Bereidingstijd: 20 min (+ 50 minuten in de oven).
Dit heb je nodig voor de zalmquiche:
- 100 g kwark
- 125 g boter
- 150 g bloem
- 200 g zalmfilet (vers of uit een blikje)
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas
- 1 springvorm (diameter 20 cm)
- 1 rol bakpapier
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Kneed de kwark, de bloem en de boter tot een soepel deeg.
- Rol het uit tot een cirkel die iets groter is dan de vorm.
- Leg het bakpapier in de springvorm en bedek de bodem en de randen met het uitgerolde deeg.
- Verwijder eventuele graten en snijd de zalm in blokjes.
- Meng de zalm met de losgeklopte eieren, de slagroom en de kaas en giet dit mengsel in de springvorm.
- Bak de quiche in ongeveer vijftig minuten gaar.
- Serveer de zalmquiche lauwwarm of koud met sla.
Tip: Laat de springvorm bekleed met de bodem een nacht in de koelkast afkoelen voordat je de taart vult en bakt. Zo krijg je een beter resultaat.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.