Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

Deze taart met frambozen en zwarte bessen is een feest om te zien.
Aantal personen: 8.
Bereidingstijd: 80 min.

Dit heb je nodig:

  • 350 g frambozen
  • 100 g zwarte bessen
  • 250 g mascarpone
  • 150 g boter
  • 125 g basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • springvorm met diameter van 20 cm

Zo ga je te werk:

  1. Meng de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en een snufje zout in een kom.
  2. Snijd de boter met twee messen in kleine blokjes en kneed het geheel met een koele hand tot een soepel deeg.
  3. Vet de springvorm in met wat boter.
  4. Rol het deeg uit en druk het in zo de vorm, dat de bodem en de randen bedekt zijn.
  5. Bak de deegtaart ongeveer vijftig minuten op 180 graden en laat hem afkoelen.
  6. Meng de mascarpone met 250 gram fijngeprakte frambozen, het vanille-extract en de lepel suiker.
  7. Vul de taart met de mascarponevulling en schik de overige frambozen en de bessen over de taart.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.