Kunstwerkjes op eieren

Kunstwerkjes op eieren

Bianca van As uit Hoogvliet creëert betoverende miniaturen op eieren met behulp van Fimo-klei. Nauwkeurig bestudeert ze foto’s en plaatjes om alle dieren, vogels en bloemen zo natuurgetrouw mogelijk neer te zetten. 

Bianca maakt vooral kunstwerken ganzeneieren maar soms ook struisvogeleieren. Ze gebruikt de lege, witte schaal als achtergrond voor haar natuurlijke 'landschappen'. In haar werk komen veel soorten vogels en dieren voor, zoals egels, haasjes en muisjes. Deze worden omringd door bladeren, bloemen, besjes, dennenappels en hier en daar een takje met een aardbei. En wie héél goed kijkt, kan tussen al dat natuurschoon nog een lieveheersbeestje of spinnetje van niet meer dan een vierkante millimeter ontwaren, mét pootjes! de hele reportage vind je in Landleven 3 van 2016. Bekijk hieronder een impressie van haar werk.

Ei versierd met bloemen en vogeltje van klei. Bianca van As: "In mijn werk verstop ik vaak een spinnetje of lieveheerbeestje. Die vind je alleen als je écht goed kijkt. Ik boetseer er zelfs pootjes en stipjes op." - Foto's: Theo Tangelder
Ei versierd met bloemen en vogeltje van klei. Bianca boetseert alle onderdelen met haar handen en vingers, hoe klein de stukjes ook zijn. Veel gereedschap gebruikt ze hier niet bij, alleen soms een speld om lijntjes of stipjes te maken.
Ei versierd met bloemen en vogeltje van klei. Een klein koolmeesje kijkt nieuwsgierig over een rand van bloemen.
Ei versierd met bloemen en vogeltje van klei. Op de foto lastig te zien, maar dit kunstwerkje is gemaakt op een groot struisvogelei. Bianca boetseerde de viooltjes minutieus en werkte zo een maand lang aan dit ei. -
Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.