elfstedentocht miniatuur

Elfstedentocht in miniatuur

Zodra het kwik onder nul duikt, volgt heel Nederland met spanning de weerberichten. Zou dit jaar eindelijk weer een Elfstedentocht gereden kunnen worden? Jeanette Wiersma van kerstversieringsspecialist Peha uit Sneek is het hele jaar druk met de ‘Tocht der tochten’. Uit de elf beroemde steden selecteerde ze de bijzonderste gebouwen om in miniatuur na te maken.

Jeanette Wiersma werkt bij Peha in Sneek, importeur en exporteur gespecialiseerd in kerstartikelen. De medewerkers van het bedrijf zitten het hele jaar in de kerstsfeer. Naast metershoge kerstmannen, eindeloze slingers kerstverlichting en kunstsneeuw leveren ze ook oer-Hollandse wintertaferelen rondom de Elfstedentocht. Met hun oer-Friese schaatscollectie kan de Elfstedenliefhebber elke dag de magische woorden 'It giet oan' zeggen.

Kijk voor de verkooppunten op www.peha.com/collectie/Collectie.

Alles over de miniaturen en hoe ze tot stand kwamen, leest u in het decembernummer van 2015 van Landleven. (Fotografie: Theo Tangelder)

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.