Fietsen in het Berkelland

Fietsen in het Berkelland

De gemeente Berkelland is vernoemd naar de rivier de Berkel die erdoorheen stroomt. Eromheen liggen prachtige natuurgebieden. Deze fietsroute leidt je door deze prachtige streek.

Fietsen in het Berkelland

De fietsroute in het kort:

  • Fietsroute Berkelland – 59 km
  • Provincie: Gelderland
  • Startpunt: Kerkplein 1, 7274 AP Geesteren

Fietsen in het Berkelland

Needse Berg

In het noordoostelijke deel van Gelderland ligt de Needse Berg, een stuwwal die tijdens de voorlaatste ijstijd gevormd is en sindsdien door allerlei geologische processen en menselijke invloeden zijn huidige vorm heeft gekregen. Door de aanwezigheid van diverse soorten zand, klei en leem zijn op verschillende plekken in de stuwwal groeves aangelegd. Op de Needse Berg vind je de grootste aaneengesloten verzameling van essen in het Berkelland.

Kasteelhoeve Kaldenbroek

De naam van het dorpje Barchem betekent ‘Dorp van de Berg’. Deze naam dankt de plaats aan de ligging naast de stuwwal van Lochem, waar je een aantal heuvels vindt die hoog boven de Gelderse Achterhoek uittorenen: De Lochemse Berg, Kale Berg en Paaschberg. Op de eerstgenoemde staat een monumentale uitkijktoren uit het einde van de 19de eeuw.

Klik om de kaart te vergroten


Fietsen in het Berkelland


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.