Waarom begin je een bed & breakfast?

Waarom begin je een bed & breakfast?

Als je een bed & breakfast wilt beginnen is het erg belangrijk om eerst deze – ogenschijnlijk simpele – vraag te beantwoorden. Het antwoord is namelijk bepalend voor de manier waarop je het verder aanpakt. Stop je er bijvoorbeeld veel tijd in of probeer je het ‘ernaast’ te doen?

Enkele redenen waarom je misschien wilt starten met een B&B

  • er is ruimte genoeg in of rond de boerderij, het is zonde om deze niet te benutten

 

  • je zoekt een nieuwe uitdaging

 

  • je hebt veel tijd en zou dit graag nuttig besteden

 

  • je vindt het gezellig om gasten te verwelkomen en te verwennen tijdens hun verblijf

 

  • je zoekt extra inkomen, misschien om het leven buitenaf te kunnen financieren

 

  • je wilt je prachtige plek (en wellicht ook tuin) graag delen met anderen

 

  • je geeft workshops/cursussen en wilt je deelnemers de mogelijkheid bieden te overnachten

Lees ook: Start je eigen bed & breakfast

Veel mensen op het platteland dromen ervan, anderen doen het al: een bed & breakfast runnen op eigen erf. Ben je nog een dromer? Lees dan dit artikel voor tips, ideeën en adviezen om van je droom misschien werkelijkheid te maken.

Naar het artikel

Gaste van B&B krijgt ontbijt op bed van de gastvrouw.

Keuken met gedekte tafel bij B&B.

Lees ook: Laat een uniek gevoel achter bij de gasten van je B&B

Als je hebt besloten om een bed & breakfast te starten is het erg belangrijk dat je opvalt tussen de vele andere bed & breakfasts. Een sfeervol en uniek ingerichte slaapkamer, dat zien bed & breakfast-bezoekers namelijk veel liever dan een neutrale aankleding. Want als ze een doorsnee overnachting willen, boeken ze wel een hotel. 

Lees het artikel


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.