Amandelslak met notenvulling

Amandelslak met notenvulling

Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen.

Bereidingstijd: 30 (zonder het rijzen)

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • 20 g suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 10 g gist
  • 80 ml melk
  • 20 g poedersuiker
  • 150 g amandelspijs
  • 100 g gemalen hazelnoten (grof en fijn door elkaar)
  • 2 tl hazelnootpasta (100%)
  • 4 tl crème fraiche

Zo ga je te werk:

  1. Doe de bloem, de suiker, een snufje zout en het ei in een kom.
  2. Los de verse gist in de niet te warme melk op en doe het erbij in de kom.
  3. Kneed het geheel tot een glad deeg.
  4. Laat dit op een warme plaats circa 45 minuten rijzen.
  5. Bereid ondertussen de vulling voor.
  6. Meng de amandelspijs met de hazelnoten, de hazelnootpasta en de crème fraîche.
  7. Rol het deeg op een met bloem bestrooide plaats uit tot een rechthoek (circa 20 bij 30 centimeter).
  8. Verdeel de vulling over het deeg.
  9. Rol het geheel aan de lange kant op en snijd het vervolgens in 2 centimeter brede stukken.
  10. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze dun met water.
  11. Laat 15 minuten rusten.
  12. Bak ze in op 200 graden voorverwarmde oven in zo’n 15 minuten goudbruin.
  13. Bestrooi ze met poedersuiker als ze nog warm zijn.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.