Zeeuwse sprits

Zeeuwse sprits

Bak deze lekker brosse sprits eens met Zeeuwse bloem. Deze staat bekend om de goede bakeigenschappen voor koekjes. Bij uitstek geschikt voor spritsen dus. Kun je geen Zeeuwse bloem vinden? Gebruik dan gewone patisseriebloem.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 320 g (gras)boter, heel zacht
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 400 g bloem
  • snuf zout

Zo ga je te werk:

  1. Wrijf de boter samen met de basterdsuiker heel glad, bijvoorbeeld met een houten lepel.
  2. Voeg het merg van het vanillestokje toe en vervolgens het ei.
  3. Roer goed door en als het ei opgenomen is, voeg je de bloem met een snuf zout toe.
  4. Kneed tot een zacht deeg. Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier mooie spritsen op.
  6. Bak de spritsen gaar in een op 150 graden voorverwarmde oven. Na zo’n 15 minuten zijn ze goed, maar als je van iets donkerder en krokantere sprits houdt, laat ze dan 2 tot 4 minuten langer in de oven.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.