Home > Lekker eten > Toetjes > Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber
Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber
Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber.
Aantal: 4 – 6
Bereidngstijd: 45 min. + 4 uur opstijven
Dit heb je nodig
- 2 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 2 el honing
- 1 el (eetbare) lavendelbloemetjes
- 400 ml boerenkarnemelk
- 200 g rabarber
- rasp en sap van 0,5 citroen
- 100 ml water
- 1 el honing
Zo ga je te werk
- Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met water en laat ze weken.
- Verwarm in een pan met een dikke bodem de slagroom met de honing en de lavendelbloemetjes.
- Haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een garde door de room tot ze volledig opgelost zijn.
- Voeg de karnemelk toe en roer goed door.
- Verdeel het mengsel over vier tot zes mooie kopjes.
- Zet de kopjes in de koelkast en laat de pannacotta in zo’n vier uur opstijven.
- Meng in een pan de gewassen en in stukjes gesneden rabarber met de citroenrasp en het citroensap, het water en de honing.
- Breng alles aan de kook en laat het even stoven.
- Haal met een schuimspaan de stukjes rabarber uit de pan en leg ze even aan de kant.
- Laat het vocht nog even inkoken tot een siroop.
- Voeg de rabarber weer toe en laat het geheel afkoelen.
- Verdeel de gestoofde rabarber over de pannacotta en serveer direct.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.