Chocoladecake met paardenbloemengelei

Chocoladecake met paardenbloemengelei

Uitbundig goudgeel gekleurde weilanden in april zijn al reden genoeg om de paardenbloem in ons hart te sluiten. Maar laat ook je maaltijden eens opfleuren door deze veelzijdige plant.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 75 g boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 100 g bloem
  • 50 g cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl vanillesuiker
  • 200 ml melk
  • 6 el paardenbloemengelei
  • 30 paardenbloemen, alleen de bloemblaadjes

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden, heteluchtoven op 170 graden.
  2. Klop de suiker, de boter, de eieren en de vanillesuiker door elkaar.
  3. Roer vervolgens de melk erdoor.
  4. Zeef de bloem, de cacao en het bakmeel en roer door het botermengsel.
  5. Giet het in een ingevette bakvorm. Bak de cake in 30 tot 35 minuten in de oven.
  6. Laat de cake afkoelen en snijd hem horizontaal in drie plakken.
  7. Verwarm de paardenbloemengelei in een pannetje, roer tijdens het verwarmen glad.
  8. Bestrijk de onderste laag cake dik met gelei en bestrooi met gele paardenbloemblaadjes.
  9. Leg de volgende plak cake erop.
  10. Bestrijk ook deze met gelei en bestrooi met bloemblaadjes.
  11. Leg de bovenste plak erop en bestrooi met paardenbloemblaadjes.
  12. Garneren met een paardenbloem.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.