Knapperige wintersalade

Knapperige wintersalade

Vooral tijdens de wintermaanden heb je veel vitamines nodig. Je kunt vitaminetabletjes kopen, maar je kunt ook een heerlijke wintersalade maken. Deze salade zit vol vitamines en hij smaakt ook nog eens geweldig. Je maakt de salade met lekker stevige wintergroentes, liefst van eigen oogst maar uit de winkel kan natuurlijk ook.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min

Dit heb je nodig:

  • ¼ rode kool
  • ¼ witte kool
  • 1 flinke winterpeen
  • 3 el rozijnen

Zo ga je te werk:

Bij deze salade is het belangrijk om de kool en de wortel dun te snijden, gebruik hier bijvoorbeeld een keukenmachine of een mandoline voor. Maak de groentes schoon en snijd de kool en de wortel in zo dun mogelijke plakjes of reepjes. Meng de groentes in een grote kom samen met de rozijnen. Serveer de salade zo, of meng er vlak voor het serveren een dressing door. 


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.