Kerrie koolraap

Kerrie koolraap

Wintergroentes als aardappels, prei, koolraap en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 1 koolraap
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 ui

Zo ga je te werk

  1. Schil de koolraap en snijd het vruchtvlees in de vorm van dikke frieten.
  2. Kook de frieten in ongeveer vijftien minuten bijna gaar.
  3. Laat ze even uitlekken en uitstomen.
  4. Bak ondertussen in een wok het fijngesnipperde uitje aan in de olie.
  5. Voeg dan de koolraap toe en het kerriepoeder.
  6. Roer alles even goed om en laat nog een minuutje of vijf stoven. Prima bijgerecht bij vlees en aardappels.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.