Kruidkoek

Kruidkoek

Heerlijke zelfgemaakte kruidkoek voor bij de koffie. Makkelijk om te maken en super leuk om je gasten aan te bieden!
Bereisingstijd: 1 uur en 20 min.

Dit heb je nodig

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl gemalen piment
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 150 g honing
  • 225 ml melk
  • beetje boter om cakevorm van 1 liter mee in te vetten
  • vel bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Vet een cakeblik van 1 liter in met boter en knip een stuk bakpapier dat op de bodem past.
  3. Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag en schep dit in de cakevorm.
  4. Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer één uur bruin.
  5. Laat de koek in het blik buiten de oven tien minuten rusten en stort hem dan voorzichtig uit de vorm.
  6. Snijd er plakken af en besmeer deze dik met roomboter.
  7. Verpak de overgebleven koek goed, dan blijft hij vers en lekker kleverig.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.