Zoete melktaart

Zoete melktaart

De zoete smaak van melk, vanille en een vleugje kaneel worden gecombineerd in deze heerlijke taart. Erg lekker en ook geslaagd voor bijvoorbeeld een high tea.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig

  • 50 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 500 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 2 el bloem
  • 2 el maïzena
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 quichevorm van 26 centimeter stuk bakpapier
  • 50 gr steunvulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen of rijst)

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm met wat boter in.
  2. Roer voor de bodem de boter en de suiker glad en voeg het ei toe.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout, roer dit door de botercrème en kneed het geheel goed door.
  4. Verdeel het deeg over de vorm, inclusief de randen. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel om het deeg uit te smeren.
  5. Bedek de bodem met bakpapier en leg er de steunvulling in.
  6. Bak de bodem 25 minuten.
  7. Verwijder dan het papier en de vulling, zet de bodem nog 5 minuten in de oven en laat die daarna afkoelen.
  8. Kook voor de vulling de melk met een klontje boter op een matig vuur.
  9. Roer in een kom ondertussen bloem, maïzena, suiker en eieren tot een gladde pasta en voeg de vanille-essence toe.
  10. Voeg het geheel toe aan de melk en roer in de pan tot het mengsel dikker wordt. Zodra het op dunne vla lijkt, giet u de vulling in de bodem.
  11. Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met wat kaneelpoeder.

Tip: In plaats van één grote taart kan je ook zes kleine taartjes maken. De bodem hoeft dan minder lang in de oven (ongeveer 15 minuten).


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.