Pastinaaksalade

Pastinaaksalade

‘Onbekend maakt onbemind’ en dat is erg jammer voor de pastinaak. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Bijvoorbeeld met deze pastinaaksalade.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig

  • 2 pastinaken
  • wat zout en peper naar smaak
  • 100 g bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn

Zo ga je te werk

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Blancheer de plakjes drie minuten in kokend water.
  3. Laat ze afkoelen en dep ze goed droog.
  4. Breng de plakjes op smaak met zout en peper en haal ze door de bloem.
  5. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes pastinaak aan weerszijden goudbruin.
  6. Maak ondertussen de salade. Scheur (of snijd) de sla in grove stukken en doe deze in een schaal.
  7. Rooster de korianderzaadjes in een droge pan en plet ze in een vijzel. Klop een dressing van de olijfolie, de azijn en de helft van de korianderzaadjes en verdeel deze over de sla.
  8. Verdeel ook de plakjes gebakken pastinaak over de schaal en bestrooi met de rest van de korianderzaadjes.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.