Stoofperen in rode wijn

Stoofperen in rode wijn

Een heerlijk kruidig bijgerecht.
Bereidingstijd: 2,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 2 kg stoofperen
  • 1 fles rode wijn
  • 10 kruidnagels
  • 4 steranijs
  • 4 laurierbladeren
  • 4 kaneelstokjes
  • 1 kg suiker

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, maar laat ze heel en laat de steeltjes zitten.
  2. Doe de wijn met de specerijen, de kruiden en de suiker in een pan op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen.
  3. Voeg de peertjes toe en zet de pan ongeveer twee uur in een warme oven op 180 graden.

Tip: Je kan de stoofpeertjes meteen opdienen of inmaken. Om ze in te maken schep je de peertjes in gesteriliseerde potten en draait of plaats je de deksels erop. Zet de potten nog een half uur in een braadslee gevuld met kokendheet water in een oven van 180 graden. Draai bij potten met een schroefdeksel het deksel een kwartslag open voordat je ze in de oven zet, om te voorkomen dat het glas knapt.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.