Maak gebakken gruttenbrij

Maak gebakken gruttenbrij volgens het familierecept van Theodora Otterspeer. Het streekgerecht uit de Alblasserwaard werd vroeger gegeten als...

Snijd zelf een speculaasplank

Snijd zelf een speculaasplank. Het is een prachtig cadeau om te geven aan de kookfanaat in de familie. Houtsnijder en restaurator Tico Top uit het...

Zo bak je de lekkerste walnotentaart

Wil je je gasten deze herfst verwennen met iets speciaals? Wat dacht je van deze heerlijke walnotentaart? Dit hoge walnotentaartje heeft wat weg van...

Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept

Penne is zoā€™n pasta waarmee je lekker kunt variĆ«ren. Het is heerlijk in een salade, ovenschotel of romige pasta. Heb je penne met walnotensaus al...

Herfstrecept: geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus

Geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus is een heerlijk herfstrecept. Want wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis....

Alles over rijzen: desem en gist

Om brood te bakken heb je een hulpstof nodig om het te laten rijzen. Dat kan gist of desem zijn. Gist is heel bekend en makkelijk in gebruik voor...

Appel-walnootcake

Deze luchtige, omgekeerde boomgaardcake met appels wordt extra feestelijk doordat hij royaal bestrooid is met grof gehakte walnoten. De kardemom geeft...

Leuk recept: pompoenbrood in pompoenvorm

Hoe bak je het allerlekkerste pompoenbrood? Op die vraag weet Linda Domburg wel het antwoord. In haar keuken in Alphen aan de Rijn bakt ze met zoveel...

Echte smaakmaker: crumble met kardemomcustard

Wil je een keer wat anders maken in de keuken? Een crumble is altijd verrassend smaakvol!Wat dacht je van dit recept: crumble met kardemomcustard?...

Maak je eigen bramenvlierbessenjam

Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijkĀ super aan. Met dit simpele recept lukt...

Thee van gedroogde citroenverbena

Met een beetje geluk, groeit de citroenverbena goed in je tuin. Snoei de takjes vĆ³Ć³r de eerste vorst en geniet de hele winter van heerlijke thee.Ā ...

Zoete fermentatie: verse vruchtensiroop

In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige vruchtensiroop, waar je lekkere drankjes en...

Maak zelf de allerlekkerste pruimenjam

Pruimenjam maken is een van de leukste ā€˜klusjesā€™ in de zomer. Dit recept komt van Jannie Grinwis uit Ouddorp. Haar pruimenjam met vleugje rode port...

Pruimentaart met Eldense blauwen

De kleine pruimen van de Eldense blauwe lenen zich bijzonder goed om jam van te maken, of om deze heerlijke pruimentaart mee te bakken. Uiteraard is...

Bramenclafoutis: Franse klassieker met een twist

Clafoutis is een klassiek Frans gerecht. Het wordt traditioneel gemaakt met kersen, maar zit in dit recept vol sappige bramen. Lekker bij de koffie of...

Pruimentaart met Eldense blauwen

De kleine pruimen van de Eldense blauwe lenen zich bijzonder goed om jam van te maken, of om deze heerlijke pruimentaart mee te bakken. Uiteraard is...

Bramenbrownies met vlierbessenyoghurt

Door de bramen in deze brownies worden ze extra smeuĆÆg. De brownies zijn lekker bij de koffie, maar met vlierbessenyoghurt maak je er een chique...

Zoete fermentatie: verse vruchtensiroop

In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige siroop, waar je lekkere drankjes en cocktails mee...