Witte glühwein

Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of...

Recept: kipjes van banket

Een banketstaaf kent iedereen wel, en een banketletter ook. Maar hebt u weleens banketkipjes gezien? Deze schattige kleine kuikens zijn gevuld met...

Snijd zelf een speculaasplank

Snijd zelf een speculaasplank. Het is een prachtig cadeau om te geven aan de kookfanaat in de familie. Houtsnijder en restaurator Tico Top uit het...

Rode glühwein maken

Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of...

Lezersrecept: Süheyla’s pedika brood

Vorig jaar organiseerde de redactie van Landleven een broodbakwedstrijd. Lezers mochten hun zelfgebakken brood meenemen en laten proeven en keuren...

Brei zelf een historische vissersmuts

Zelf een vissersmuts breien? Het patroon van deze vissersmuts is afgeleid van een historische foto uit omstreeks 1910. Dankzij museum ’t Fiskershúske...

Witte speculaas

Bruine speculaas kent iedereen wel. Maar heb je ook weleens gehoord van witte speculaas? Daarvoor laat je de traditionele specerijen achterwege en...

Maak gebakken gruttenbrij

Maak gebakken gruttenbrij volgens het familierecept van Theodora Otterspeer. Het streekgerecht uit de Alblasserwaard werd vroeger gegeten als...

Zo bak je de lekkerste walnotentaart

Wil je je gasten deze herfst verwennen met iets speciaals? Wat dacht je van deze heerlijke walnotentaart? Dit hoge walnotentaartje heeft wat weg van...

Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept

Penne is zo’n pasta waarmee je lekker kunt variëren. Het is heerlijk in een salade, ovenschotel of romige pasta. Heb je penne met walnotensaus al...

Herfstrecept: geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus

Geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus is een heerlijk herfstrecept. Want wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis....

Alles over rijzen: desem en gist

Om brood te bakken heb je een hulpstof nodig om het te laten rijzen. Dat kan gist of desem zijn. Gist is heel bekend en makkelijk in gebruik voor...

Appel-walnootcake

Deze luchtige, omgekeerde boomgaardcake met appels wordt extra feestelijk doordat hij royaal bestrooid is met grof gehakte walnoten. De kardemom geeft...

Leuk recept: pompoenbrood in pompoenvorm

Hoe bak je het allerlekkerste pompoenbrood? Op die vraag weet Linda Domburg wel het antwoord. In haar keuken in Alphen aan de Rijn bakt ze met zoveel...

Echte smaakmaker: crumble met kardemomcustard

Wil je een keer wat anders maken in de keuken? Een crumble is altijd verrassend smaakvol!Wat dacht je van dit recept: crumble met kardemomcustard?...

Maak je eigen bramenvlierbessenjam

Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijk super aan. Met dit simpele recept lukt...

Thee van gedroogde citroenverbena

Met een beetje geluk, groeit de citroenverbena goed in je tuin. Snoei de takjes vóór de eerste vorst en geniet de hele winter van heerlijke thee. ...

Zoete fermentatie: verse vruchtensiroop

In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige vruchtensiroop, waar je lekkere drankjes en...