Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Witte glühwein
Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of...
Door Klaske Bakker
Recept: kipjes van banket
Een banketstaaf kent iedereen wel, en een banketletter ook. Maar hebt u weleens banketkipjes gezien? Deze schattige kleine kuikens zijn gevuld met...
Door Klaske Bakker
Snijd zelf een speculaasplank
Snijd zelf een speculaasplank. Het is een prachtig cadeau om te geven aan de kookfanaat in de familie. Houtsnijder en restaurator Tico Top uit het...
Door Klaske Bakker
Rode glühwein maken
Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of...
Door Klaske Bakker
Lezersrecept: Süheyla’s pedika brood
Vorig jaar organiseerde de redactie van Landleven een broodbakwedstrijd. Lezers mochten hun zelfgebakken brood meenemen en laten proeven en keuren...
Door Klaske Bakker
Brei zelf een historische vissersmuts
Zelf een vissersmuts breien? Het patroon van deze vissersmuts is afgeleid van een historische foto uit omstreeks 1910. Dankzij museum ’t Fiskershúske...
Door Klaske Bakker
Witte speculaas
Bruine speculaas kent iedereen wel. Maar heb je ook weleens gehoord van witte speculaas? Daarvoor laat je de traditionele specerijen achterwege en...
Door Klaske Bakker
Maak gebakken gruttenbrij
Maak gebakken gruttenbrij volgens het familierecept van Theodora Otterspeer. Het streekgerecht uit de Alblasserwaard werd vroeger gegeten als...
Door Klaske Bakker
Zo bak je de lekkerste walnotentaart
Wil je je gasten deze herfst verwennen met iets speciaals? Wat dacht je van deze heerlijke walnotentaart? Dit hoge walnotentaartje heeft wat weg van...
Door Klaske Bakker
Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept
Penne is zo’n pasta waarmee je lekker kunt variëren. Het is heerlijk in een salade, ovenschotel of romige pasta. Heb je penne met walnotensaus al...
Door Klaske Bakker
Herfstrecept: geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus
Geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus is een heerlijk herfstrecept. Want wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis....
Door Klaske Bakker
Alles over rijzen: desem en gist
Om brood te bakken heb je een hulpstof nodig om het te laten rijzen. Dat kan gist of desem zijn. Gist is heel bekend en makkelijk in gebruik voor...
Door Klaske Bakker
Appel-walnootcake
Deze luchtige, omgekeerde boomgaardcake met appels wordt extra feestelijk doordat hij royaal bestrooid is met grof gehakte walnoten. De kardemom geeft...
Door Klaske Bakker
Leuk recept: pompoenbrood in pompoenvorm
Hoe bak je het allerlekkerste pompoenbrood? Op die vraag weet Linda Domburg wel het antwoord. In haar keuken in Alphen aan de Rijn bakt ze met zoveel...
Door Klaske Bakker
Echte smaakmaker: crumble met kardemomcustard
Wil je een keer wat anders maken in de keuken? Een crumble is altijd verrassend smaakvol!Wat dacht je van dit recept: crumble met kardemomcustard?...
Door Klaske Bakker
Maak je eigen bramenvlierbessenjam
Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijk super aan. Met dit simpele recept lukt...
Door Klaske Bakker
Thee van gedroogde citroenverbena
Met een beetje geluk, groeit de citroenverbena goed in je tuin. Snoei de takjes vóór de eerste vorst en geniet de hele winter van heerlijke thee. ...
Door Klaske Bakker
Zoete fermentatie: verse vruchtensiroop
In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige vruchtensiroop, waar je lekkere drankjes en...
Door Klaske Bakker