Aardappelpuree met pastinaak

Aardappelpuree met pastinaak

Wie het koud heeft en niet veel zin heeft in ingewikkeld koken, is opzoek naar dit recept. Aardappelpuree is heerlijk en makkelijk en snel te maken. Een beetje pasitnaak erdoorheen voor een unieke smaak en lekker smullen maar.
Bereidingstijd: 45 min. 

Dit heb je nodig:

  • 8 grote (bloemige) aardappelen
  • 2 uien
  • 2 pastinaken
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 dl water
  • 1 dl warme volle melk
  • 50 g boter
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 1 tl versgemalen nootmuskaat

Zo ga je te werk:

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in een ruime pan gaar.
  2. Pel ondertussen de uien en snipper ze fijn.
  3. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken.
  4. Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de uien glazig.
  5. Voeg de pastinaak toe samen met de tijm en het water.
  6. Laat de pastinaak in een kwartiertje gaar stoven.
  7. Giet de aardappels af, voeg de melk en een klont boter toe en stamp de aardappels tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
  8. Prak de gare pastinaken met de aardappelstamper ook fijn en roer de pastinaak door de aardappelpuree tot een glad geheel.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.