Wandeling van de maand: Knopenrondje Middelstum

Wandeling van de maand: Knopenrondje Middelstum

Het knopenrondje Middelstum is een wandeling waar heel veel moois je te wachten staat. Je komt langs prachtige historische hoogtepunten. Met als stralend middelpunt de Hippolytuskerk van het centrum van Middelstum. De hele maand februari is de route gratis te downloaden. 

Over de wandeling

Het historisch centrum van Middelstum bijvoorbeeld met de Sint-Hippolytuskerk als stralend middelpunt. Via een oud kerkenpad wandel je naar het volgende historisch hoogtepunt. De klokkentoren op de begraafplaats van het dorpje Toornwerd. Hier zie je de wierden duidelijk in het landschap liggen. Voor wie van vergezichten houdt volgt nu een prachtig stuk tussen de weilanden, met de kerktoren van Kantens als richtpunt.

  • De rondwandeling start in Middelstum en is 9 km lang. 
  • De routebeschrijving (met gedetailleerde wandelkaart) en track van deze wandeling zijn deze maand gratis te downloaden op www.wandelzoekpagina.nl/landleven
  • De wandeling is ook beschikbaar in de wandelapp WandelZapp, www.wandelzapp.nl

bron: Wandelzoekpagina

 


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.