Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Kapucijners met spek en stroop
Kapucijners met spek en stroop
Kapucijners met stroop is een heerlijk ouderwets streekgerecht.
Dit heb je nodig:
- 450 g gedroogde kapucijners
- 250 g (biologische) gerookte spekreepjes
- zilveruitjes
- appelstroop
Zo ga je te werk:
- Doe de kapucijners in een pan met een ruime hoeveelheid water en laat ze een nacht weken.
- Giet de kapucijners de volgende dag af en breng ze met vers water aan de kook.
- Laat koken tot ze gaar zijn, dit duurt één tot twee uur.
- Bak ondertussen de spekreepjes uit in de droge koekenpan.
- Serveer de gare bonen met de spekreepjes, zilveruitjes en een flinke schep stroop.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.