Auberginedip

Auberginedip

Auberginedip, oftewel baba ganoush, is een klassieker uit het Midden-Oosten waarbij aubergines boven een vuurtje geblakerd worden voordat ze met sesampasta tot een dip worden gemaakt. Het vuur geeft de aubergines een fantastische rokerige smaak.
 

Dit heb je nodig

  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml sesampasta (tahin)
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 2 el fijngehakte peterselie

Zo ga je te werk

  1. Rooster de aubergines langzaam op een rooster boven het vuur. Leg ze boven verkoold hout zodat ze langzaam kunnen garen en niet verbranden. Als de buitenkant zwartgeblakerd is en ze heel zacht aanvoelen zijn ze klaar. Hoe lang dat duurt ligt een beetje aan de warmte, maar reken op twintig tot dertig minuten, soms wat langer.
  2. Haal ze voorzichtig met een tang van het rooster en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de schil open en schep het zachte vruchtvlees eruit.
  4. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de sesampasta toe en pers er het teentje knoflook boven uit. Roer het citroensap erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper en proef of er wat extra citroensap bij moet.
  6. Strooi de fijngehakte peterselie erover en serveer met pitabrood of Turks brood.