Luchtige hazelnootcake

Luchtige hazelnootcake

Heerlijke hazelnootcake met poedersuiker.

Dit heb je nodig:

  • 250 g hazelnoten
  • 150 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • poedersuiker, ter garnering

Zo ga je te werk:

  1. Hak de hazelnoten fijn in een blender of foodprocessor. Smelt de boter op laag vuur en laat iets afkoelen. Vet met een kwastje een springvorm in met wat van de gesmolten boter.
  2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker bleek en luchtig. Voeg de bloem en de boter al roerend beetje bij beetje toe.
  3. Voeg daarna de fijngehakte hazelnoten toe en roer erdoor. Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel deze rustig door het mengsel.
  4. Giet het mengsel in de ingevette springvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden in dertig minuten gaar.
  5. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.