Frambozentaart

Frambozentaart

Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend.
Aantal personen: 6 – 8
Bereidingstijd: 1 uur en 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 120 g bloem, gezeefd
  • 60 g zachte roomboter
  • 1 el poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • eventueel scheutje koud water
  • 200 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 60 g suiker
  • 25 g maïzena
  • 250 g verse frambozen
  • wat poedersuiker

Zo ga je te werk:

  1. Meng met de mixer de ingrediënten voor de bodem snel tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee (Ø 20 cm). Zet de vorm minstens een uur in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de vulling.
  4. Meng met een garde de melk, het opengesneden vanillestokje, de dooiers, de suiker en de maïzena in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  5. Laat het een minuut doorborrelen en laat de room vervolgens afkoelen in de pan.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de taart.
  8. Leg het bakpapier op de bodem en bedek het met steunvulling (bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen).
  9. Bak de bodem zo tien minuten. Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog een kwartier.
  10. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
  11. Vul de afgekoelde bodem met de koele room en strijk het mooi glad.
  12. Verdeel de verse frambozen in een cirkelvorm over de taart en bestrooi met wat poedersuiker voor een mooi effect.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.