Scones

Scones

Deze heerlijke scones zijn makkelijk te maken en leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Eet ze bijvoorbeeld met kweeappelgelei.

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • snuf zout
  • 40 g suiker
  • 2 ½ tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 40 g boter, koud
  • 90 ml karnemelk
  • 2 eieren

Zo ga je te werk:

  1. Zeef het bloem in een mengkom samen met het zout, suiker en bakpoeder. Snijd er met twee messen de boter door, tot de boter uit hele kleine stukjes bestaat. Maak een kuiltje in het midden van de mengkom en giet de karnemelk en een losgeklopt ei erin. Roer snel door elkaar met een vork of mes.
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem en druk het deeg uit tot een plak van 4 centimeter dik (gebruik eventueel wat extra bloem).
  3. Steek er met een ronde uitsteker (Ø 5 cm) scones uit. Kneed wat over is weer samen, druk plat en steek er weer scones uit. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van de scones ermee.
  5. Bak de scones in een voorverwarmde oven op 200 graden in twaalf tot vijftien minuten goudbruin en gaar. Eet ze warm met kweeappelgelei en ongezoete, geklopte slagroom.