Gele linzensoep met winterwortel

Gele linzensoep met winterwortel

Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui.

Dit heb je nodig:

  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • klontje boter
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen kaneel
  • zout en peper, naar smaak
  • 400 g gele (split)linzen
  • 1,5 l bouillon naar keuze

Zo ga je te werk:

  1. Maak de wortel, de ui en de knoflook schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie met een klontje boter in een pan. Bak de groentes aan. Voeg de specerijen toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de linzen toe, samen met de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat de soep pruttelen tot de groentes gaar zijn en de linzen iets uit elkaar vallen.
  5. Serveer naar wens met wat fijngesneden verse peterselie of koriander.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.