Home > Lekker eten > Bijgerechten > Vijgenjam met chilivlokken
Vijgenjam met chilivlokken
Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas.
Dit heb je nodig:
- 1 kg verse vijgen
- 100 ml water
- 100 ml appeldiksap
- 1/8 stuk citroen, met schil
- 1 zakje geleipoeder (Van Gilse)
- 3 el suiker
- snuf chilivlokken, naar smaak
Zo ga je te werk:
- Snijd de vijgen in vieren. Leg ze in een pan en kook ze gaar met het water, het diksap en het citroenpartje.
- Voeg het geleipoeder toe en kook minimaal één minuut.
- Verwijder het citroenpartje. Breng op smaak met suiker en chili en pureer of stamp tot een fijn mengsel.
- Schep de jam in schone potjes, draai de deksels erop en laat op de kop een kwartier afkoelen.
Bewaar de jam voor de zekerheid daarna in de koelkast.