Groentetas-salade

Groentetas-salade

Van de oogst die op dat moment beschikbaar is in je moestuin, of de groentetas die je haalt bij de plaatselijke boer of op de markt, maak je makkelijk deze heerlijke groentetas-salade. De groente kun je prima aanpassen naar wat je hebt. Vervang bijvoorbeeld de boontjes door broccoli of peultjes.

Dit heb je nodig:

  • 500 g sperziebonen
  • 500 g krielaardappeltjes
  • 250 g kleine tomaten
  • 2 el kappertjes
  • flinke handvol gemengde sla
  • 4 eieren, gekookt

Voor de dressing

  • 5 el olijfolie
  • 1 flinke tl grove Groninger mosterd
  • sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • klein bosje bieslook, gehakt
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Maak de sperziebonen schoon, kook ze beetgaar en giet af.
  2. Schrob de krieltjes schoon en kook ze gaar in een pan met water. Giet af en laat afkoelen.
  3. Was ondertussen de tomaten en snijd ze doormidden. Was ook de sla en droog goed.
  4. Meng de boontjes, de krieltjes, de tomaten en de sla in een grote kom en roer er de kappertjes door.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  6. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de salade.
  7. Besprenkel de salade met dressing en strooi er nog wat extra gehakte bieslook over.

Tekst en fotografie door Anna Rubingh.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.