Home > Lekker eten > Bijgerechten > Grove Mosterd
Grove Mosterd
Deze grove mosterd heeft een lekker pittige smaak en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de keukenmachine laat draaien, hoe fijner deze wordt. Voor grove mosterd maalt u dus maar kort. Extra structuurverschil kunt u creëren door iets van het zaad achter te houden en op het allerlaatst heel kort mee te laten draaien.
Dit heb je nodig:
- 50 g gele mosterdzaadjes
- 50 g bruine mosterdzaadjes
- 200 ml wittewijnazijn
- 1 flinke tl zout
Zo ga je te werk:
- Meng de zaadjes met de azijn in een glazen kom. Laat het mengsel een nacht weken.
- Schep het de volgende dag in een keukenmachine,
- voeg het zout toe en draai de mosterd een minuut of vijf of tot u de gewenste structuur hebt.
- Schep de mosterd in een schone glazen pot.Â
Tekst en fotografie door Anna Rubingh.