Fietsroute Uiterwaarden, bossen en natuurgebieden

Fietsroute Uiterwaarden, bossen en natuurgebieden

Je fietst vanuit Wageningen langs, over en rondom de Nederrijn, het natuurgebied De Blauwe Kamer en de Grebbeberg. Je komt door bossen, langs uiterwaarden en langs/door diverse beschermde natuurgebieden. Via een klein stukje binnenveld keer je terug naar Wageningen. Je komt langs en/of door de volgende plaatsen: Wageningen, Opheusden, Kesteren, Rhenen, Elst (U), Veenendaal, en Achterberg.

Over de fietsroute

  • De route is 47 kilometer lang.
  • De startlocatie van deze route is Stadsbrink 553, 6707 AV Wageningen
  • Dit is een knooppuntroute.

Waters en rivieren

Deze fietsroute is geinspireerd door het project Noordoever Nederrijn: dynamische natuur langs natuurlijke oevers. Eén van de projecten in dit gebied is het project Nederrijn. Dit project omvat de oevers van de Nederrijn van Arnhem tot aan de stuw bij Amerongen. Door natuurontwikkeling in de uiterwaarden ontstaat een gevarieerd landschap met moerassen, bloemrijke graslanden en de planten en dieren die daarbij horen. Een ander belangrijk aspect van het project is het herstel van de ecologische relatie tussen de Droge Natuur van de Stuwwallen (Veluwe en Utrechtse Heuvelrug) en de Natte Natuur langs de Nederrijn.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Klik hier voor een printversie van deze route.

Knooppunten fietsroute


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.