Gegrilde lamskoteletjes, nieuwe aardappels en pesto

Gegrilde lamskoteletjes, nieuwe aardappels en pesto

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!


Daslook


Daslook

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 1 kg nieuwe krielaardappels
  • 1 of 2 lamskoteletjes per persoon (afhankelijk van eetlust)
  • zout en versgemalen peper
  • enkele el daslookpesto

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels met schil in gezouten water.
  2. Haal de lamskoteletten een half uur voor het bakken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  3. Wrijf ze in met zout en peper en bak ze per kant anderhalf tot twee minuten.
  4. Het is erg lekker om ze buiten boven een vuurtje of op de barbecue te bakken, maar gewoon in een pan kan ook.
  5. Leg de koteletjes op een bord, bedek met een tweede bord en laat zo vijf minuten rusten.
  6. Serveer de koteletjes met een schepje pesto, de aardappels en een frisse salade.

Tekst en fotografie: Anna Rubingh


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.