Fietsroute De IJsseldelta

Fietsroute De IJsseldelta

Fiets door het waterrijke gebied de IJsseldelta. Vanaf de dijken in de Noordoostpolder heb je een prachtig uitzicht over het Ketelmeer en de IJsseldelta. De kaart, beschrijving en knooppunten vind je in dit artikel.

Over de fietsroute

  • De route is 45 kilometer lang.
  • De startlocatie van deze route is Dam, 8317 Kraggenburg, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

De IJsseldelta

Nationaal Landschap de IJsseldelta omvat het gebied rond de monding van de IJssel en strekt zich uit vanaf het historische Zwolle tot aan het Ketelmeer. De IJsseldelta is te zien als een afspiegeling van de strijd tegen het water. Polders, terpen en oude zeedijken vormen een belangrijk deel van het gebied. Zo liggen er diverse mooie steden en poldergebieden, waaronder een van de oudste polders van Nederland: de Mastenbroekenpolder.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Klik hier voor een printversie van deze route.

Knooppunten fietsroute


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.