Aardappels, spruitjes en worst

Aardappels, spruitjes en worst

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept. 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 400 g spruitjes
  • klont roomboter
  • scheut olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 worstjes (bijv. lamsmerguez of runderchipolata)
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 500 g gekookte aardappels, in stukjes gesneden
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar en laat wat afkoelen. 
  2. Verwarm in een grote koekenpan met dikke bodem de boter en wat olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuten tot hij zacht is. 
  3. Snijd de worstjes in stukjes van 2-3 centimeter, voeg ze toe aan de uien en braad even aan. 
  4. Voeg de mosterd toe en bak ook even mee. 
  5. Voeg de aardappelstukjes en de gekookte spruitjes toe (en eventueel wat extra boter en olie) en bak alles vijftien tot twintig minuten tot de aardappels een mooi korstje krijgen. 
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.