Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli
Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli
Nog inspiratie voor het eten nodig? Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli. Snel en makkelijk!
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 600 g KabeljauwÂ
- 1 BroccoliÂ
- 1 BloemkoolÂ
- 800 g AardappelsÂ
- 175 g Passendale (in sneetjes)Â
- 150 ml MelkÂ
- Boter
- Nootmuskaat naar smaak
- Peper en zout naar snaaj=k
Zo ga je te werk:
Bereiding
- ​Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
- Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze, apart, in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
- Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de bloemkool- en broccoliroosjes in.
- Scheur de plakjes kaas in kleine stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet 30 minuten in de oven.